DocPoint-näytökset muualla Suomessa

Mitä DNA:ni voi kertoa minusta? Jos haluan kartoittaa geenini, missä ja miten se tehdään? Miksi Suomessa on tarvetta kansalliselle geenipankille?

GENETIC_ME_05

Marraskuussa 2015 Doc Lounge Helsinki -klubilla esitettiin Pernille Rose Grønkjærin ohjaama elokuva Genetic Me (2015). Elokuvan jälkeen käytiin syvällinen ja pitkä keskustelu geeniteknologiasta ja tavoista, joilla geenit vaikuttavat ihmisen persoonallisuuteen. Koska elokuva herätti niin paljon kiinnostusta, se nähdään osana DocPoint 2016 ohjelmistoa, jälleen asiantuntijakeskustelun kanssa. Genetic Me esitetään Helsingin lisäksi samaan aikaan satelliittinäytöksenä Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Myös näissä näytöksissä elokuvaa seuraa keskustelu asiantuntijoiden kanssa.

Helsingissä keskustelun järjestää Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, jonka toiminta tähtää Suomen kestävään hyvinvointiin. Keskustelijoina paikalla ovat käyttäytymisgeenetiikan tutkijatohtori Antti Latvala Helsingin yliopistosta ja vanhempi tutkija Elisabeth Widén Sitrasta. Keskustelua vetää Sitran johtava asiantuntija Tuula Tiihonen.

Genetic Me -elokuvanäytös alkaa klo 18:00, ja keskustelu klo 19:00. Liput Genetic Me –elokuvanäytökseen maksavat 8 €, keskustelutilaisuus on maksuton.

Satelliittinäytökset:

Elokuva esitetään kaikissa kaupungeissa keskiviikkona 27.1.2016 klo 18:0020:00. Asiantuntijatiedot päivittyvät ja täydentyvät.

Jyväskylä
Esityspaikka: Fantasia 2, Kauppakatu 29–31.

Oulu
Esityspaikka: Plaza 3, Torikatu 32

Tampere
Plevna 8, Itäinenkatu 4

Turku
Kinopalatsi 9, Kauppiaskatu 13

Helsinki
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46–48

Liput Genetic me -elokuvan sivulta.

Yhteistyössä

Sitra