Schedule

DocPoint-pääseminaari: A German Youth – aktivismista terrorismiin

Lauantai 30.1.2016 klo 13:15–16:30, Korjaamo/Galleria-sali, Töölönkatu 51 a–b.

Mistä poliittinen liike saa alkunsa? Milloin aktivismista tulee terrorismia?

Vielä vuosi sitten ideologioiden aika vaikutti olevan ohi. Mutta poliittinen keskustelu on polarisoitunut vuoden 2015 tapahtumien myötä, ja nyt näyttää siltä, että syntymässä on uusia liikkeitä. Poliittinen terrorismi ei ole uusi asia Euroopassa. Miten nämä liikkeet syntyvät? Voimmeko oppia jotain menneisyyden tapahtumista?

A_GERMAN_YOUTH_artikkelikuva_nettiin

 

 

 

 

 

Pääseminaarin elokuvana nähdään Jean-Gabriel Périot’n dokumentaari A German Youth (2015). Périot luo elokuvassaan dokumenttien, uutisarkistojen, lyhytelokuvien ja muun aikalaismateriaalin kautta kokonaiskuvan siitä yhteiskunnallisesta tilanteesta, jossa militantti vasemmistoryhmä Baader-Meinhof syntyi ja toimi.

Elokuvan jälkeen keskustellaan poliittisesta aktivismista, terrorismista ja poliittisten liikkeiden synnystä. Keskustelemassa tietokirjailija Anton Monti, valtiotieteiden tohtori ja terrorismitutkija Leena Malkki (Helsingin yliopisto), valtiotieteiden tohtori ja radikalismitutkija Eeva Luhtakallio (Helsingin yliopisto) ja jihadismitutkija Karin Creutz. Keskustelua vetää Elina Rislakki Suomen elokuvakontaktista.

A German Youth -elokuvanäytös alkaa klo 13:15, ja keskustelu klo 15:00. Liput A German Youth -näytökseen maksavat 8 €, keskustelutilaisuus on maksuton.

Showtimes:

  • Korjaamo / Galleria-sali: Lauantai 30.1. klo 15:00